top of page

Bikepacktrip '23 > deel 3

Essen - Kempen

Bikepacktrip '23 > deel 3

Das leben ist ein dilemma.
Na een goeie nachtrust met wat donder en bliksem, werd ik vanmorgen wakker in grauw Essen, legging en lange mouwen waren dus niet voor niets meegezeuld. Gestart met een fruitige rijstepap, stond er nog 100km op de Garmin, via Zollverein richting Alpincenter, een kunstmatige heuvel van kolenafval met een of andere piramide op de top.
De route zo goed mogelijk volgen is ook een dilemma, een afzetting; een stijl paardenpad, ik houd niet van paarden dus deze heb ik links laten liggen; had ik dat gisteren met dat stoeprandje maar gedaan 😬

De Duitsers op de weg zijn heel gemütlich, blijven achter je rijden of min. 1,5m om je heen, ze zullen de tijd op de snelweg wel inhalen…

Langs de Gasometer, waar ik ooit eerder was voor Christo’s werk, richting een bakkertje die ik vooraf had opgezocht, de beste taart van Buschhausen zei google, het bleek een pauperlocatie… maar ach, ‘t broike ei-kaas smaakte prima.

De laatste 50km, weinig klimmen, veel 70 wegen (brrrrr, niet fijn!) tot ik bij de laatste 20 toch nog een keer moest klimmen, ik bedenk me op dat moment dat ik Tiger&Turtle nog niet gezien heb dus dat zal dit wel zijn…. Niet dus, een frame huisje bovenop de berg, zo voel ik me soms ook: Remi in een leeg huis (Willem van de Opposites zingt inmiddels in mijn hoofd, over slapeloze nachten en wilde paarden)
De 🐅+🐢 bekijk ik later wel op Streetview. Nog 15km te gaan, dat is thuis van Teun naar huis, gauw doorvlammen… benieuwd of ik de 100 aantik aangezien ik wat gespijbeld heb en ik geen zin heb in een extra lus (ja, zonne koekwaus ben ik dus) Maar als m’n lievelingsduitser op 4 wielen in zicht is, tik ik 100,24km aan, iets met Karma?!
Packen und los; langs Mout in Venlo voor een poke bowl, stond nog op m’n to-do lijst en kom niet graag aan die kant van Limburg. Dan volle vaart (108km/u) richting Brabant, het is mooi geweest: zu hause!

Stats: 355km in 3 dagen, +1443 stoplichten
Te weinig goeie koffiestops, geen taart, dus die pak ik dit weekend bij m’n favo theetuin

Trainingsapp Join zal wel over de jank zijn: overtraind! Hoorde op de radio dat het lekker weer wordt, er staat 31 uur herstel gepland dus ga ik saté stokje spelen.

das ist das Ende, Tschüss

bottom of page