top of page

Bikepacktrip '23 > deel 1

Kempen - Dortmund

Bikepacktrip '23 > deel 1

Jaja, bij een bikepack trip hoort inmiddels mijn alom bekende blog, komt ie aan leute!
Afgelopen weken ingelezen over het Ruhrgebied, want ik vind natuur + architectuur leuk, routes gemaakt, hotels gezocht (na mijn debacle van vorig jaar)
Gister mijn achterband nog vervangen want had pas een slippertje in Tilburg gemaakt, band wisselen gaat inmiddels vlot, alleen dat inpakken blijft een kriem…. Vanmorgen was het zover, eerst met de auto naar Kempen in Duitsland, het leek me verstandig in de buurt van een station te parkeren en vertrekken; misschien ook omdat ik afgelopen jaar iets te vaak opmerkingen heb gekregen dat ik alleen ga/durf; gaat toch in je poriën zitten 😬 Hadden m’n ouders me maar Kees genoemd, waren er een stuk minder opmerkingen en versprak mijn moeder zich minder 😉 Maar hej, er is maar een Kitty Mouwen, dus niet mauwen maar douwen!

De eerste km’s gas op die lolly, lekker tempo erin, vlakke wegen en mooie omgeving. Hotspot 1: Langen Foundation bij Neuss, het was wat stil daar, maar mooie plaatjes geschoten. Daarna moest ik Düsseldorf doorkruisen; what the hell! Stoplichten, optrekken, afremmen…. Helaas had ik geen VW Golf, want die doen dat hier allemaal! In de eerste wijk zaten leuke koffie tenten; leer voor de volgende keer: bij twijfel, doen! Want nu ben ik doorgereden en bij een pauper bakkertje gestopt want de koek was op. Door, nog niet op de helft en het is al 2uur! Om 3u voelde ik me wat flauw, tijd voor zoute pom-bar en extra water bij d’n Aldi. Langzaam kwam het Ruhrgebied in zicht, lekker trappen langs de ruhr, stukje klunen want het water trad buiten zijn oevers; nog een paar klimmetjes (auw! Waarom deed ik dat ook alweer?) Dorpen door tot het bordje Dortmund opduikt en je Garmin ronde 27 (135km) aangeeft! Eerste indruk: Tilburgse gebouwen die hier niet afgebroken worden; wel met een echt voetbal stadion. Inmiddels samen met mijn fiets geïnstalleerd in het Coffee Fellows hotel, gegeten en gedronken, ik ga nog wat architectonische parels zoeken, bisch morgen!

Samenvatting van de dag:
Ken je nog dat WK parcours dat MvdP won? Zo was de route ongeveer, maar dan met verkeer en 888 stoplichten🚦
Geen stakers maar rivieren die buiten de oevers, op het fietspad treden. Boa deed zelfs mee met het feest: die nam een bloemetje voor me mee

Stats:
142 km, 872hm, 67 uur herstel, 179 foto’s, 888🚦

bottom of page