top of page

Bikepacktrip '22 > deel 3

Hasselt - Esbeek

Bikepacktrip '22 > deel 3

Vanmorgen om 715u werd mijn lieftallige roomie gebeld, ik weet nog steeds niet in welke taal ze brabbelde maar dit was het teken om zo snel mogelijk aan te kleden en weg te gaan; goed begin voor dit ochtendmens 🙄
Het ontbijt was karig, enige die er zin in had was de lachende koe, dit keer 3x3cm ipv Triviant vormpje, dat zegt genoeg over mijn dag, niet top!
De route begon al verkeerd, klote sporen, wegwerkzaamheden en fietspaden die plotseling stoppen, ‘t is duidelijk: we zijn nog steeds in België.
Aangezien een grote regenwolk me achterna zat, ben ik nergens gestopt voor koffie, die ik deze morgen ook al gemist had, oi!
Gelukkig kwam na 50km De Lommelse Sahara in zicht, volgens oud-roomie Nina het grootste duin gebied van Europa, kunnen wij van de Loonse en Drunense duinen nog wat van leren en tja, toegegeven, dat fietsen door de bomen is echt wel een aanrader, kreeg het Droomvlucht gevoel maar miste op het eind de schrikbarende trol!
De route ‘uit koers’ voortgezet vanwege een te grof gravelpad kwam ik nog langs de Duitse militaire begraafplaats, weet niet of ik ooit zoveel kruizen bij elkaar heb gezien… indrukwekkend.
Via het kattenbos naar Lommel, natuurlijk is de fietstunnel ook in onderhoud, nog een gravelpad naar een uitkijktoren om eindelijk een fietspad langs het kanaal van Bocholt naar Herentals te volgen; daar stopte het met zacht regenen, nog maar 30km, door naar Reusel en tot mijn schrik stond daar Eersel weer aangegeven 🙈 (verrekte koekwaus, das bij Eindhoven de gekste in de buurt)
Gewoon doortrappen, ge bent er bijna, navi volgen en niet te eigenwijs doen 😵‍💫 dat resulteerde in de laatste km’s door natte gravel en flinke plassen, weet weer waarom ik daar dus nog niet aan begonnen ben, nat tot op het bot, overal drek maar hej, Esbeek is in zicht en daar mezelf op een uitsmijter bij den Bockereyer getrakteerd.

Het toetje mocht nu ook niet ontbreken, eindelijk cappuccino en aardbeienvlaai, lekker!
Anac Tilburg werd een welverdiende Spa, auto en fiets glimmen weer. Mijn titanium heeft vandaag de 7500km aangetikt, op naar de 10k.
Het was weer een mooi avontuur samen, veel gezien, weer wat geleerd en geïnspireerd geraakt ❤️ op naar De Vuelta!

bottom of page