top of page

Bikepacktrip '22 > deel 2

Luik - Hasselt

Bikepacktrip '22 > deel 2

Gisteren een fijne dag in Luik gehad, meteen alle hotspots gezien, mijn kuiten trap training gegeven (auw!) en een hele goeie pasta gegeten.

Vanmorgen begon weer met een lekker ontbijt, toetje: cappuccino en witte boterham met boter en Nutella, dat is pas vakantie!
Na een leuk gesprek met een Amerikaanse meubelmaker, die ik heb aangemoedigd om langs de Maas naar Maastricht te fietsen begon ik bij de eerste fietsenwinkel, geen patronen in huis. Winkel 2 was een betere tip die ik gister via een gravelaar in de buurt had gekregen; wat nieuwe lucht in de bandjes, 2 reserve bandjes + patronen en de reis kon vervolgd worden, langs de Maas en binnen korte tijd een flinke klim die mijn Garmin en hoofd rood kleurde… dit werd vervolgd door vele paden langs en over het water, creatieve bruggen gepasseerd en ook nog even mijn leven gewaagd, lekker klimmen op een provinciale weg waar vrachtwagens met 70/80km voorbij razen, fijn. Gelukkig heb ik een ontvallend pekske en klakske
De omgeving werd steeds bekender qua woningbouw, infra en fietspaden; 3 mijnen gepasseerd, waaronder C-mine, hier hadden we het op school al over dus goed dat dat ein-de-lijk is afgevinkt, daarna nog door het water gereden om in Hasselt te eindigen.

Het hostel? Een kruising tussen ziekenhuis en asielzoekerscentrum, ik had al spijt toen ik de gang in liep 🙄 Mijn roomie is een gesluierde dame die geen Nederland praat en de badkamer heeft opgeëist; ach, morgen extra blij met mijn eigen bed en badkamer. Er zijn genoeg mensen die buiten moeten slapen.
Gelukkig biedt het centrum van Hasselt genoeg vertier, poke bowl achter de kiezen en nu tik ik een Limoncelicious weg op het terras in de hoop dat ik goed slaap; morgen laatste stukske, hopelijk zijn de weergoden goed gezind, Skoll mensen, tot morgen.

bottom of page