top of page

Bikepacktrip '21 > deel 2

Gent - Mechelen

Bikepacktrip '21 > deel 2

Maandag is doorgaan dag!
Na 2 nachtjes Gent werd het vandaag tijd om door te reizen, de weergoden wilde niet meewerken (zeiden alle buienapps/weer-horoscoop summer 2021) dus leek het me verstandig in een rechte lijn richting Lies in Duffel te vertrekken. Om half 9 werd ik uitgezwaaid door grote fan Cézanne en haar opa, om heel snel opzoek te gaan naar de Schelde. Deze kronkelige rivier zou me de helft van de weg wijzen.
Na een klein half uurtje haalde ik een meneer in, hij bleef in m’n wiel hangen maar door mijn opvallende zadeltas (10liter, dat is in spullen niets kan ik je inmiddels vertellen) vroeg hij toch maar eens waar ik naar opweg ging: “Duffel meneer”
“Hoor ik dat je Nederlands spreekt?”
Het ijs was gebroken; ons 81 jarige Roland uit Heusden kreeg op zijn 61e een racefiets en mtb, de dag dat hij met pensioen ging, daarvoor was ‘t een hardwerkende boer. Inmiddels 440.000km verder rijdt hij nog elke dag een ronde van 50 à 90km. We reden op kletstempo, spraken over Matthieu en Wout, zijn parijs Roubaix ervaring en de Olympische spelen.
Net voor Dendermonde splitste onze wegen en moest ik de route alleen voortzetten en wie kwam ik tegen: ons Greg, inmiddels niet meer te herkennen aan een gouden helm maar aan zijn poepbruine sokken en pakje van AG2R, mijn rit kan niet meer stuk!

Ondertussen werd ik achtervolgt door donkere wolken, dus ben over een verschrikkelijk slechte weg gereden tot ik een repeterend geluid hoorde. Shit, een stukje ijzer in m’n band 🙈
Ik heb nog nooit een lekke band gehad (knock knock) en dit weekend nog wel een tutorial van Tour de Tietema gekeken hoe ik dit moet fixen, maar hier had ik dus echt geen zin in, langs een drukke autobaan, midden in de regen en nog een uur koers te gaan.
Fingers crossed aan de ene hand, mijn vingers als een pincet aan de andere en nu hopen op een wonder…. Check!!!
De laatste 25km met samengeknepen billen gereden, snelwegen gepasseerd, bruggen over, Mechelen als vergezicht, de achterband bleef hard!
Nog 15 km genoten van de Rupel en de Nete, riviertjes door een natuurgebied en weer heb ik het gered, dit keer een kortere etappe maar toch elke x weer fijn op
bestemming aan te komen.
Vanmiddag met Lies genoten van mijn studentenstad, foto gemaakt bij mijn kot, zonnig terrasje op de vismarkt, om morgen weer op mijn gemak terug huiswaarts te gaan. Hopelijk wind mee, geen pech onderweg en de zon op mijn gezicht 😊 slaap lekker!

bottom of page