top of page

Bikepacktrip '21 > deel 1

Waalwijk - Gent

Bikepacktrip '21 > deel 1

De ronde van Vlaanderen

Dit tripje stond al jaren op de agenda en gisteren was het eindelijk zover; op naar Gent via Antwerpen.
Na een kleine buienradar vertraging vertrokken en in Gilze al de weg kwijt 🙈 via Chaam naar Highstreet
Gelukkig scheen het zonnetje en was het vooral een baan rechtdoor; met tegenwind, alleen maar tegenwind!
Toen ik na 70km mollemalen langs t kanaal een groepje tegenkwam heb ik op m’n tanden gebeten en ben eraan gaan hangen, hehe, eindelijk een beetje voortgang. Gelukkig was de rode lantaarn een sympathieke Belg die me op sleeptouw nam; zij gingen ook nr Gent dus rijd maar mee. Toen ik een glimp van de Oude haven v Antwerpen zag, werd ik blij, de groep gaf flink gas en m’n accu was op dus toen me een brug nr centrum aangewezen werd heb ik bedankt en ben ik afgeslagen, My God, ik was total loss en ik was pas in Antwerpen 🙈
Op m’n elfendertigst ben ik richting de kaaien gereden, nog even een fotootje met het havenhuis, want die kleurt zo mooi bij m’n fiets, door naar Dancing Chocolat want daar wachtte een coca cola, maar vooral trotse supporters Tom & Tini mij op ♥️

Na de zit, met goede lunch en fijne koffieklets, moest ik toch door een fileloze Kennedytunnel; daarna werden de wegen nat en zag ik steeds donkerder wolken op me afkomen…. Gewoon doorgaan, even oppeppend muziekje op (de boom boom disco show) maar al snel zag ik dat m’n accu v 60 naar 20% was gegaan en met de lucht die steeds donkerder werd, kreeg ik t toch wat benauwd.
Ik reed langs het spoor van Antwerpen nr Gent, maar dus durfde niet door te rijden tot Lokeren, dan toch maar afslaan en een café zoeken: blijkt dat niet elk Belgisch dorp een toog heeft.
Dan maar een carport opzoeken, ondertussen komt t met bakken uit de lucht en rijd er nog een ijscokar met vrolijk muziekje voorbij, het was een treurig aanzicht.
Even foon laden, de buienradar checken, regenjasje aan; gelukkig klaart het na 20min op en kan ik de Tour voortzetten, op naar de Lokerse Feesten; de snollebollekes stampen uit de speakers en ik moet nog 25km, met deze mental help komt t goed!

F4 zegt Gent 22,4km, 18,9km… tot ik Gentbrugge zie staan, jeej, door naar Heusden.
5% op de tel en eindelijk zie ik de overgang van de Schelde waar ik paar jaar geleden heb gereden, kan nooit ver mee zijn, via bekend terrein de laatste keer een spoorbrug over, ik denk dat Cezanne van 3 jaar op haar loopfiets hier sneller over is, maar ach, i Made it!

bottom of page